Området hos Mankazana Safaris i Sydafrika

Området er meget dyrerigt og danner rammen om en internationalt berømt safariindustri, og hævdes at tilbyde noget af den bedste jagt i verden.

Topografisk er regionen domineret af Winterberg-bjergene. Med en højde på ca. 2.500 m danner de en barriere for den fugtige vind, som blæser ind fra kysten.

I dette bjergrige område bugter Mankazanafloden sig gennem den enorme bush, og floden skaber et afvekslende område af dybe kløfter, tæt bevoksede skråninger og kuperet terræn mellem bjergene. Syd for Adelaide runder bjergene af til et blidere landskab med mindre bakker, udtørrede flodløb og let bevokset savanne.

Områdets klima skabes af en varm fugtig subtropisk luft fra nord, og en køligere tør vind fra syd, samt en tør og varm vind fra de tørre centrale dele af landet. Selvom denne blanding nogen gange kan føre til meget afvekslende vejr, er det generelle klima i Mankazanadalen tempereret. Det meste af året er uden voldsom varme, kulde eller fugtighed.

De bedste måneder for jagt er fra marts til december. I disse måneder er gennemsnitstemperaturen ca. 15-20 grader. Om vinteren forekommer der relativt ofte sne på de højeste bjerge, og tidligt om morgenen og aftenen falder temperaturen ofte til minusgrader. Fra november til februar er tordenvejr kilden til størstedelen af områdets nedbør. Fra maj til august kan koldfronter fra sydpolen give anledning til byger.

Jagt i Sydafrika#

Det specielle klima giver gode vækstbetingelser og levemuligheder for en lang række planter og dyr. Terrænets mangfoldighed giver mulighed for, at jægeren kan opleve bjergenes uberørte natur, dalenes tætte akaciekrat, savanne eller udstrakte bushområder alt efter hvilken vildtart, man ønsker at jage. Vildtrigdommen skyldes bl.a. rigelig adgang til vand fra områdets mange små damme og søer. Med over 30 antilopearter, vortesvin, rovdyr og aber tilbyder området den krævende jæger en safari uden sidestykke.

Mankazanadalen er malariafri. Tyfus og gul feber findes heller ikke i området. Det anbefales dog at tage kontakt til egen læge i Danmark inden afrejse, så vaccine mod stivkrampe og leverbetændelse kan blive bragt på plads. Når det er ordnet er de alvorligste lidelser begrænset til solskoldninger og træthed, samt et flåtbid i ny og næ.

I Adelaide, ca. 20 min. kørsel fra lodgen er der et hospital med professionelle og kompetente læger og sygeplejersker.

Vi har fastnettelefon, men mobiltelefoner kan også bruges – dog med svingende signalstyrke. I ét af de tre kontorer i jagtområdet er der også adgang til internettet.

Det er nemt at rejse i Sydafrika. Der er daglige flyafgange fra Johannesburg og Port Elizabeth. For at undgå skuffelser på grund af forsinkelser, strejker eller andre uforudsete hændelser anbefaler vi, at gæsterne tegner en forsikring, der dækker mistet bagage samt erstatning af mistet ferietid – f.eks. på grund af flyaflysninger.